• ,

“Мотор Січ” вийшла на “фінішну пряму” в організації серійного виробництва повністю українських гелікоптерів

Приватна компанія “Мотор Січ”, яка входить до ГС “Ліга оборонних підприємств України”, повідомила про вихід на “фінішну пряму” у початку виробництва повністю українських гелікоптерів кількох моделей.

“У нас сьогодні розроблена конструкторська документація. Ми освоїли практично, я б сказав, 90% компонентів і складових гелікоптерів (МСБ-2 та МСБ-8)”, – повідомив в інтерв’ю “Security talks з Валентином Бадраком” директор з корпоративних прав та інвестиційних проектів АТ “Мотор Січ” Володимир Семенов.

За його словами, наразі вже опановано виробництво майже всіх складових цих гелікоптерів, окрім власне вітчизняного фюзеляжу. Однак, в запровадженні серійного виробництва останнього (як і готового виробу загалом) необхідна участь держави.

“Якщо Держава ще допоможе – то вже у наступному році, чи, через 1,5-2 роки, ми будемо говорити про можливість серійного виробництва фюзеляжу (гелікоптерів в Україні). МСБ-8 ми теж робимо, частину фюзеляжу вже робимо – за ДКР”, – зазначив Володимир Семенов.

Він зауважив, що Уряд (точніше окремі міністерства) звертає недостатньо уваги на важливе питання, що окрім успішного завершення дослідно-конструкторських робіт зі створення українського гелікоптера, необхідне також й розгортання власне серійного виробництва. Що може бути дуже складним для приватного підприємства без додаткової підтримки.

“Окрім ДКР необхідно ще й проводити підготовку серійного виробництва. І серійне виробництво, можливо, вимагає набагато більшої уваги, ніж проведення дослідно-конструкторських робіт”, – наголосив Володимир Семенов, додавши, що це, зокрема, пов’язано з дуже стрімким розвитком сучасних технологій.


  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.