• ,

Українська команда Airlogix розробила безпілотний eVTOL-дрон Hammerhead, що може перевозити 20 кг вантажу на відстань 100 км

Команда українських інженерів з компанії Airlogix розробила новий дрон Hammerhead, який покриває перевезення на середні відстані (до 100 км). Завдяки формату eVTOL (electric vertical takeoff and landing) цей безпілотник має майже унікальні технологічні характеристики, які створюють нову нішу на ринку дронів.

За словами розробників цей дрон поєднує потужність і швидкість літака, високу мобільність гелікоптера з компактністю та керованістю безпілотника.

«Наш безпілотник має вантажопідйомність до 20 кг, що дозволяє перевозити широкий спектр об’єктів від наборів швидкої допомоги до промислових деталей, дальність польоту – 100 км на швидкості 100 км/год, — розповів засновник компанії Airlogix, Віталій Колесніченко.

Дрон може забезпечити значну гнучкість логістики, бо машина має вертикальний зліт і посадку, що дозволяє використовувати його в дуже різноманітних умовах.

Для посадки він не потребує нічого більше за рівний майданчик розміром 5 на 5 м.

Електричний двигун дозволяє мінімізувати екологічний слід машини, але при цьому він достатньо потужний, щоб підтримувати всі згадані показники з нульовими викидами.

«Ми вважаємо, що наш проєкт може вплинути на всі сегменти ринку, і не тільки в Україні. 7 вересня ми презентуємо модель “Hammerhead” в США на одній з найбільших профільних виставок у світі – Commercial UAV Expo Americas 2021.

Ми зацікавлені в співпраці з інвесторами, партнерами, менторами зі всього світу. Але для нас принципово збирати дрон саме в Україні, його польоти в нашому небі ви побачите вже в листопаді, — підсумував Віталій Колесніченко.

https://www.youtube.com/watch?v=z-9oQnJZUb8&t=1s

itc.ua/news/ukrainski-inzheneri-rozrobili-bezpilotnij-dron-hammerhead-shho-mozhe-perevoziti-20-kg-vantazhu-na-vidstan-100-km-video/


  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.