• ,

Фестиваль повітряних куль «Монгольф’єрія. Мамо, я вдома»

14-16 травня 2021 року під Києвом відбудеться щорічний сімейний фестиваль повітряних куль «Монгольф’єрія. Мамо, я вдома». Протягом трьох днів учасники події зможуть побачити понад двох десятків величезних аеростатів та здійснити унікальний політ на повітряній кулі. Фестиваль відбудеться на відкритому повітрі з дотриманням всіх необхідних санітарно-епідеміологічних норм.

Традиційно фестиваль «Монгольф’єрія. Мамо, я вдома» приурочено до Дня матері та відбудеться в Макарівському районі Київської області. Старти повітряних куль заплановані 14 травня на світанку — о 5:00, а також 15 та 16 травня вранці — о 5:00 і ввечері — о 18:00. Днем, в теплу пору року, повітряні кулі не можуть літати. Це пов'язано з перегрівом повітря біля землі, що перешкоджає комфортному зльоту аеростатів. Тому польоти влітку в усьому світі проходять на світанку і перед заходом сонця.

Всі охочі відвідати фестиваль як глядач або як учасник польотів, повинні попередньо придбати сертифікат. Вартість відвідування для родини складає 190 грн., а політ на фестивалі обійдеться від 3190 грн за людину.

Місія фестивалю «Монгольф’єрія» — сприяти образу Києва, як повітроплавної столиці Європи. Після проведення фестивалю кожен учасник отримає іменний диплом про його внесок у популяризацію повітроплавання в Україні.

Організатором сімейного фестивалю повітряних куль «Монгольф’єрія. Мамо, я вдома» є повітроплавне товариство «Монгольф'єр», яке щорічно організовує фестивалі повітряних куль в Києві та області, Умані, Черкасах і Луцьку.

Повітроплавання чутливо до погодних умов. Старти аеростатів можливі при відсутності сильного вітру, опадів і грози та інших метеорологічних факторів. Організатори просять стежити за можливими змінами в програмі на сайті фестивалю https://balloonfest.com.ua/2021



  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.