• ,

У авіакатастрофі на Коломийщині загинули Ігор Табанюк і троє іноземців

Сьогодні у Шепарівцях на Коломийщині на приватний житловий будинок упав легкомоторний спортивний літак. У авіакатастрофі загинув професійний льотчик та інструктор Ігор Табанюк. Також загинули троє іноземців, які перебували в літаку, пише КУРС.

Літак Advantic WT10 був розрахований на пілота і трьох пасажирів.

Ігор Табанюк – професійний льотчик, голова громадської організації Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації, яка займається розвитком коломийського летовища малої авіації. Ігор Табанюк 40 років тому здійснив свій перший політ та вже розвивавав малу авіацію в Коломиї.

Ігор Табанюк — син військового пілота, народився в Узбекистані, закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училищі.

Після закінчення училища за розподілом потрапив у Чортків, звідти у Мукачеве і тоді у Коломию. У Коломиї  пробув чотири роки, далі потрапив в Угорщину, згодом у Азербайджан.

У 1992-му році повернувся у Коломию, де почав службу і залишився жити.

У 2010-му році Ігор Табанюк почав працювати над створенням аеродрому у Коломиї – заснував ГО “Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації” та авіаклуб “Авіаколо”.

У 2013 році у авіакатастрофі загинув молодший син Ігоря Табанюка – полетів замість батька на перевірку літака. У інтерв’ю ЗМІ Ігор Табанюк тоді говорив “Син забрав мою смерть”.

dzerkalo.media/news/u-aviakatastrofi-na-kolomiyschini-zaginuli-igor-tabanyuk-i-troe-inozemtsiv?fbclid=IwAR0SiIHeiuRV3Okrll9Vb1MlqyStx35IK3iR4fnARuB_EZTUmuB-NOlVZEI

  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.