• ,

Аеропорт «Житомир» отримав статус міжнародного з цілодобовим пунктом пропуску через державний кордон

Кабінет міністрів нарешті дозволив відкрити пункт пропуску через державний кордон в аеропорту «Житомир».

Відповідне розпорядження Уряд ухвалив на засіданні 30 червня 2021 року.

«Відкрити міжнародний пункт пропуску через державний кордон в аеропорту «Житомир» (дочірнє підприємство «Міжнародний аеропорт Житомир імені С.П.Корольова» товариства з обмеженою відповідальністю «Акорд») для вантажного та пасажирського повітряного сполучення з постійним режимом функціонування і цілодобовим часом роботи», — зазначається у документі.

Зазначимо, що відповідний проєкт розпорядження Кабмін мав розглядати 17 лютого, але під час формування порядку денного засідання міністр інфраструктури Владислав Криклій попросив пункт, який стосується аеропорту «Житомир», зняти з порядку денного.

Нагадаємо, в інтерв’ю в червні цього року мер Сергій Сухомлин пояснював, що питання про пункт пропуску зняли з розгляду, бо аеропорт «Житомир» не був у списку пріоритетних, наприкінці квітня був наказ Міністерства інфраструктури по включенню його в цей список і на початку липня міська влада очікувала відповідне рішення.

«Отримання статусу «міжнародний» дає нам змогу вести перемовини з іншими авіакомпаніями по залученню їх в аеропорт «Житомир»: вони побачать, що є підтримка держави, є статус міжнародного, реконструкція злітно-посадкової смуги йде. І нам треба в 2022 році запустити аеропорт, бо аеропорт «Київ» (Жуляни) в 2023 році стає на повну реконструкцію: він більш як рік не буде працювати, і це дає нам можливість залучити авіакомпанії в Житомир», — пояснював Сухомлин.

18 червня 2021 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на реконструкцію аеродромного комплексу в Житомирі з очікуваною вартістю закупівлі 476,3 млн грн.

«По процедурі міжнародний тендер триватиме 2-2,5 місяці, і тільки з вересня може початися реконструкція злітно-посадкової смуги. Ми планували цю смугу робити довжиною 2200 метрів, як смуга аеропорту в Жулянах, але зараз сучасний світ, особливо компанії-лоукостери, переходять на нові модифікації літаків, яким потрібна смуга довжиною 2500 м. Тому ми переробляли частину проєкту, переміщували обладнання, змінювали конфігурацію, і зараз у новому проєкті вже передбачена смуга 2500 метрів», — пояснював у зазначеному інтерв’ю мер Житомира.

Який вигляд мав житомирський аеропорт в жовтні 2020 року – дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 2 вересня 2020 року депутати проголосували за прийняття у комунальну власність міської ОТГ частини майна житомирського аеропорту та проєктної документації на реконструкцію аеродромного комплексу. 7 жовтня створена за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля комісія визнала аеропорт «Житомир» готовим для здійснення міжнародних перевезень.

24 грудня 2020 року, коментуючи визначення обсягу фінансування на 2021 рік реконструкції аеродромного комплексу в Житомирі на вул.Авіаторів, 9 в розмірі 500 млн грн, Сергій Сухомлин висловив сподівання, що в 2021 році на реконструкцію аеропорту «Житомир» виділять з державного бюджету 300 млн грн.

Житомир.info


  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.