• ,

12 квітня виповнюється 60 років з дня польоту в космос Юрія Гагаріна.

 Цій даті присвячена добірка матеріалів з фондових колекцій в Меморіальному будинку-музеї академіка С.П. Корольова.(https://www.facebook.com/cosmosmuseum/posts/3353876864712683)

Подвиг Ю. Гагаріна будуть згадувати вічно. І в безмежних далях космосу, яких досягнуть ті, хто йде за ним, будуть жити ті 108 хвилин історії, коли зі словом „Поїхали!” людство зійшло на новий ступінь розвитку. Після польоту Гагаріна Корольов сказав: "… Він відкрив людям Землі дорогу в незвідане, дав віру в їх власні сили, в їх можливості, дав стимул йти впевненіше, сміливіше ...»

12 квітня 1961 року – один із найвеличніших днів в історії. Його треба зберігати таким, яким він був: записи радісних вигуків та пісень, які лунали на вулицях міст, кінострічки стихійних демонстрацій, тексти інтерв`ю з людьми всіх професій, висловлювання газет двох півкуль.

Проходять роки, десятиліття, а пам’ять про Юрія Гагаріна не згасає. Його образ відтворюється на марках, листівках, конвертах, у роботах майстрів та творчих людей. Усе це демонструється в музеї. Портрети першого космонавта вишиті гладдю, викарбувані на граніті та порцеляні, втілені в металі.

Гагаріну пощастило бути у космосі першим. Це зафіксовано у «Справі про рекорди першого космічного польоту Ю.О. Гагаріна на КК «Восток» 12 квітня 1961 року». Подвиг Гагаріна належить всьому людству.

Національний музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова

  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.