• ,

Kharkiv AviaFest - УТЛ-450 - новий тренувальний літак

УТЛ-450: новий тренувальний літак українського виробництва покажуть на KharkivAviaFest-2021 

Широкому загалу і в дії УТЛ-450 продемонструють вперше. І відбудеться це саме на KharkivAviaFest. До цього літальний апарат лише випробовували.

УТЛ-450 капітально відремонтований та глибоко модернізований запорізьким підприємством «Мотор Січ» з використанням фюзеляжу літака Як-52. Він є навчально-тренувальним, призначений для професійної підготовки майбутніх пілотів. Вперше його показали в Києві на виставці «Авіасвіт ХХІ» п’ять років тому.

Авіаційне партнерство Харкова і Запоріжжя — підприємства «Мотор Січ» і Харківського аероклубу ім.В.С.Гризодубової ТСОУ — давня і постійна практика, а також плідний процес. Тож наші льотчики-випробувачі Сергій Філатов і Сергій Комін від початку брали активну участь у випробуваннях літака.

На Чемпіонаті України з вертолітного спорту-2021, який відбувся у червні на аеродромі «Широке», пілоти вчергове виконали програму льотних випробувань нового літака УТЛ-450.

Торік навесні літак вперше виїхав на злітно-посадкову смугу. Льотчики-випробувачі Сергій Філатов і Сергій Комин виконали гонку двигуна (газовку), перевіривши працездатність силових установок літального апарату, пов'язаних систем і устаткування, дали свої висновки по роботі двигуна. Оцінили поведінку літака в процесі пробіжки і озвучили свої висновки розробникам.

Тоді ж восени в Запоріжжі в рамках програми випробувань літака УТЛ-450 вперше підняли крилату машину в повітря, визначили характеристики розгону і гальмування.

Технічні характеристики літака:

  • Вага — 900 кг
  • Гранична злітна вага – від 1315 до 1500 кг
  • Максимальна швидкість польоту — 350 км/ч
  • Дальність польоту — від 650 км до 2890 км (з додатковим запасом палива)
  • Гранична висота польоту – 9 000 м

Таким чином, УТЛ-450 за низкою показників, практично вдвічі перевищує характеристики Як-52. Зокрема, за висотою польоту (4 000 м у Як-52), дальністю польоту і максимальною злітною вагою тощо.

www.facebook.com/KharkivAviaFest/
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.